KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımı 2020

2020 2021 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği konuları neler? 2020 2021 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Soru dağılımı nasıl? Hangi konudan kaç soru soruluyor? ÖABT Puanı kaç yıl geçerli? 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği hakkında detaylar yazımızda.

KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımı 2020

KPSS ÖABT yazı dizimize Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ÖABT konuları ve soru dağılımının ardından 2020 İlköğretim Matematik Öğretmenliği konuları ve soru dağılımı yazısı ile devam ediyoruz.

Eğitim Fakültesi içinde yer alan diğer öğretmenlik alanlarında da olduğu gibi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde de devlet kurumlarına atanıp çalışabilmek için ( KPSS ) ‘ ye yani Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girme mecburiyeti vardır. Sadece girmek yeterli olmayacağı gibi belirlenen kontenjanda atananlar arasında olmak gerekir. Buna yeterli puan alınması lazımdır.

KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Puan türü nedir? Kaç yıl geçerlidir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullara öğretmen olarak atanmak isteyen İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunları KPSS Lisans, Eğitim Bilimleri ve ÖABT ( Alan Bilgisi ) testi sınavlarını yapması gerekiyor. KPSS p121 puan türü hesaplanıp bu puan türü ile tercihlerini yaparlar. KPSS p121 puan türünün hesaplanmasında ÖABT sınavı soruları sınava girenlerin puanını %50 oranında etkilemektedir. Genel kültür- Genel yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları da diğer %50 lik kısmı oluşturmaktadır. Genel Kültür- Genel Yetenek %30, Eğitim Bilimleri ise %20 oranında bir etkiye sahiptir. Bu bilgilere göre ÖABT Alan bilgisi sınavı KPSS p121 puan türü hesaplanmasında büyük önem taşımaktadır.

Eğitim Bilimleri Soru Dağılımını merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.

2020 2021 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet orta okullarında öğretmen olmayı hedefleyen İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunları KPSS p121 puanlarının kaç yıl süre ile geçerli olduğunu sormaktadırlar. KPSS p121 puanı bütün öğretmenlikler için 1 yıl geçerlidir. Bir ara bu süre 2 yıla çıkarılmıştı ve sonrasında bunun üstüne edilen itirazlar sonucunda yine 1 yıla indirildi. 2020 yılında sınava girenlerin KPSS p121 puanları yalnızca 2020 yılında geçerlidir. Atanamadıkları durumda 2021 yılında yeniden KPSS ÖABT sınavına girip 2021 KPSS p121 puan türü oluşturmaları gerekir. Aldıkları KPSS p121 2021 puanları ile 2021 yılında tercih yapabilirler.

2019 2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği sınavına kaç kişi girdi?

2020 yılı KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunları sınav yaklaşırken geçen yılın yani 2019 yılının bazı verilerini merak ediyorlar. KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden sınava giren kişi sayısı ne kadar? Kaç İlköğretim matematik Öğretmeni adayı sınava girdi? ÖABT sınavında sorulan soru sayısı kaç? ÖABT sınavının standart sapması ne kadar? ÖABT sınavında yapılan net ortalaması ne kadar?

2019 yılı KPSS ÖABT sınava giren İlköğretim Matematik Öğretmenliği kişi sayısı: 9.480 kişi

2019 yılı KPSS ÖABT soru sayısı: 75 soru

2019 yılı KPSS ÖABT sınavı İlköğretim Matematik Öğretmenliği standart sapması: 10,425

2019 yılı KPSS ÖABT sınavı İlköğretim Matematik Öğretmenliği ortalama net sayısı: 30,693 net

KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğretmen adaylarının yukarıda yazdığımız ÖSYM tarafından daha önce yayınlanan bilgileri bilmesi onların yararına olacaktır.

KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımı 2020

KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği konuları ve soru dağılımı 2020 yılında bu sınava girecek olan İlköğretim Matematik Öğretmenliğinin en çok merak edip arattığı konulardan biridir. Sınavda çıkacak soru sayısının, hangi konudan kaç adet soru çıkacağının sınav zamanından önce bilinmesi ve adayların ona göre kafalarında plan yapması son derece mühim bir konudur.

2020 KPSS ÖABT Sınavının tarihi ne zaman? 2020 KPSS ÖABT Sınavı ne zaman yapılacak? Hangi tarihte yapılacak? Tüm Dünyayı sarsan Koronavirüs ülkemizde de bir çok şeyi değiştirdi. Bu mecburi değişimlerden KPSS ÖABT sınavı da payını doğal olarak aldı. Daha önce başka tarihte yapılacağı yayınlanan sınavın tarihinde değişikliğe gidildi. KPSS Lisans, Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları sınavı 6 Eylül 2020 tarihinde yapılacak. KPSS ÖABT Alan bilgisi oturumu sınavı ise daha ileri bir tarihte yani 20 Eylül 2020 tarihinde sonradan bir değişiklik olmazsa yapılması planlanmaktadır.

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar Alan Bilgisi sınavında 75 soruya cevap verecekler. Sınavda sorulacak 75 adet sorunun %80 i İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünün Alan bilgisi sorularından, %20 si ise İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünün Alan Eğitimi sorularından oluşmaktadır. Yani 75 adet sorudan 60 tanesi Alan Bilgisi sorusu olacak, 15 adedi ise Alan Eğitimi sorusu olacaktır.

75 adet sorunun % 80 lik kısmı olan 60 adet soruluk Alan Bilgisi konuları ve soru dağılımı ise şöyledir;

Alan Bilgisi %80 ( toplam 60 soru )

Analiz dersi konularından 21 adet soru

Geometri dersi konularından 15 adet soru

Cebir dersi konularından 15 adet soru

Uygulamalı Matematik dersi konularından 9 adet soru ile toplamda 60 soru.

Analiz dersi konuları şunlardır:

  1. Sayılabilir- sayılamaz kümeler ve küme işlemleri
  2. Özel Tanımlı Fonksiyonlar
  3. Limit- Süreklilik
  4. Türev ve Uygulamaları
  5. İntegral ve Uygulamaları
  6. Diziler
  7. Seriler ve Yakınsallık Testleri
  8. Kuvvet serileri- Taylor serileri
  9. Çok değişkenli fonksiyonlarda limit ve süreklilik
  10. Kısmi Türev ve Geometrik Anlamı
  11. Çok değişkenli fonksiyonlarda Minimum ve maksimumlar
  12. İki katlı integraller

Cebir dersi konuları şunlardır:

  1. Matrisler- Determinantlar
  2. Lineer denklem sistemleri
  3. Öz değer ve Öz vektörler
  4. Modüler aritmetik
  5. Gruplar
  6. Halkalar
  7. Cisimler

Geometri dersi konuları şunlardır:

  1. Doğrunun analitik incelenmesi
  2. Çemberin analitik incelenmesi
  3. Düzlemde vektörler
  4. Konikler
  5. Uzayda doğru- düzlem- vektör- simetri- küre
  6. Vektörel çarpımın ve karma çarpımın geometrik yorumları
  7. İkinci dereceden yüzeyler
  8. Kutupsal koordinatlar

Uygulamalı Matematik dersi konuları şunlardır;

  1. Diferansiyel denklemlerin sınıflandırılması
  2. Birinci mertebeden diferansiyel denklemler
  3. Birinci mertebeden diferansiyel denklemler uygulamaları
  4. Yüksek mertebeden doğrusal diferansiyel denklemler
  5. Laplace dönüşümü
  6. Rastgele değişkenler ve beklenen değer
  7. Kesikli olasılık dağılımları
  8. Sürekli rastgele değişkenlerin dağılımı
  9. Merkezi eğilim ölçüleri, yayılma ölçüleri
  10. Hipotez testi

Alan Eğitimi %20 ( toplam 15 soru )

Alan Eğitimi konusundan ise 15 adet soru gelmektedir.

2020 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu öğrencilerine yararlı olacağını düşündüğümüz için yazdığımız yazımızda bulunan bilgiler ÖSYM verileridir. Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği gibi Eğitim Fakültesi içerisinde yer alan öğretmenlik branşlarının KPSS ÖABT sınavı ve kpss ile ilgili her şey hakkında merak ettiklerinizi sitemizden bulabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2021, 23:21

Mehmet

Ekonomi hukuk, 34 yaşında, araştırmacı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER