KPSS ÖABT Sınavına Hazırlık Önerileri
Ülkemizde üniversite mezunlarının kamu kurumlarında çalışabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavına ( KPSS ) girmesi bir ön şarttır. KPSS ye girip atamasına yetecek puanı aldıktan sonra atamaları yapılmaktadır. Çeşitli KPSS sınavları içerisinde Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adaylarını ilgilendiren KPSS ÖABT sınavı hakkında nasıl çalışılır? Nasıl hazırlanmalı? gibi bilgiler vereceğiz.
KPSS ÖABT Nedir Hakkında Bilinmesi Gerekenler için detaylı bilgilere linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
KPSS ÖABT Alan sınavına bütün öğretmenlik branşları girmez. Bazı bölümler sadece genel kültür- genel yetenek ve eğitimleri, bazı bölümler de bunlara ek olarak KPSS ÖABT Alan sınavına girerler. Bu sınava girenlerin puanı KPSS p121 puanı olarak hesaplanır. Bu sınava girmesi zorunlu bölümler şunlardır;
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü
Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümü
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü
Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü
İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Bölümü
Lise Matematik Öğretmenliği Bölümü
ÖABT testi tamamıyla bilgiye dayalı olup yorum yapılarak başarılı olunabilecek sorular nadiren çıkmaktadır. Adaylara tavsiyemiz sürekli konu tekrarı ve farklı yayınlardan soru çözmeleridir. ÖSYM'nin soru havuzunda yer alan soru sayısı çok fazla olup alan sınavı konuları oldukça fazladır. Sınavda iyi bildiğiniz bir konudan eleyici bir kaç soru gelmesi sonucu kritik şekilde değiştirebilir. Toplam 75 soru ile tüm alan konularında bilginizin ölçülmesi teknik olarak imkansız olup adaylara düşen tüm konuları mümkün olduğunca iyi seviyede sürekli tekrar ederek akıllarına kazımaktır.
KPSS ÖABT Kaynak Tavsiyeleri
Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi olan KPSS ÖABT sınavına nasıl çalışılır 2021? Nasıl hazırlanmalı 2021?
Yaptığımız araştırmalar ve özellikle KPSS ÖABT sınavında yüksek puan alanlar ile yaptığımız bilgi alışverişine göre KPSS ÖABT sınavına nasıl çalışılır? Nasıl çalışılmalı? Nasıl Hazırlanılır? Sizler için bu yazımızda yer veriyoruz.
KPSS p121 puan türünün hesaplanmasında ÖABT sınavı %50 oranında bir etkiye sahiptir.
Konularınızı en az son 2 ay kala bitirmiş olmalısınız. Her konu çalışmanızın ardına testlerini mutlaka çözün. Konularda ilerledikten sonra her gün geçmiş konular ile ilgili notlarını en az 2 3 sayfa halinde tekrar edin. Bu şekilde çok verimli bir çalışma sisteminiz olacak ve konuların oturması daha kolay olacaktır.
Piyasadaki alan sınavı ile ilgili en iyi kaynakların soru bankalarını elinizde bulundurmalısınız. Konuları bitirdikten sonra günde 50 soru çözmenizi tavsiye ederiz. Pazar günü ise 75 soruluk bir deneme sınavı çözerek haftada 375 soru çözmüş olacaksınız. Ne kadar çok soru çözerseniz o kadar iyi olacaksınız.
Dershaneye gitmeyenler yani evden çalışanlar mutlaka en az bir tane dershanenin Türkiye geneli deneme sınavlarına yazılmaları gerekir.
Konulara nasıl çalışmalıyım? Konularınıza internetten videolar izleyerek not çıkartabilir ya da önereceğimiz şu kitaplardan çalışabilirsiniz.
PEGEM Alan Bilgisi konu anlatımı kitabı
Murat Civelek Yayınları Konu Anlatımı kitabı
Benim Hocam Alan Bilgisi Videoları
Soru Bankası Kaynak tavsiyelerimiz ise şunlardır;
Murat Yayınları soru Bankası
Murat Yayınları denemeleri
PEGEM Soru Bankası
PEGEM 15’li denemeleri
Yediiklim Yayınları Soru Bankası
Yediiklim Yayınları denemeleri
Beyaz Kalem Yayınlarının denemeleri
İsem Yayınları soru bankası
Lider Yayınları soru bankası
Yargı Yayınlarının yaprak testleri
Murat Civelek yayınları soru bankası
Benim Hocam Soru Bankası
Pegem Türkiye geneli denemeleri
Geçmiş yılların ÇIKMIŞ SORULARI MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ!!! Çıkmış soruların yoğunlaştığı alanlara sizin de yoğunlaşmanız sınava kısa bir zaman kaldığında bu konuları tekrar etmeniz fayda sağlayacaktır.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 16:40