DHMİ Memur Maaşları 2021
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), en yüksek maaş veren kamu kurumlarından biridir. DHMİ memur maaşları 2021 yılında da en yüksek olan kurum ünvanını korumaktadır. DHMİ stajyer hava trafik kontrolü maaşları, DHMİ hava trafik kontrolü maaşları 2021, DHMİ aim memuru maaşları 2021, DHMİ ARFF maaşları 2021 hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Aynı zamanda mühendis, avukat ve diğer kadroların maaşlarını da paylaşacağız.
DHMİ tekel niteliği olan bir Kamu İktisadi Kuruluşu olup havalimanlarında bir çok işi DHMİ memurları tarafından yerine getirilmektedir. Yüksek risk bulunduran havacılık sektöründe çalışmanın doğal bir sonucu olarak çok sayıda memur çalışmak da çalışanları iyi maaşlar almaktadır.
DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Maaşları 2021
DHMİ hava trafik kontrolörü (Air Trafic Controller), stajyer hava trafik kontrolörü veya asistan hava trafik kontrolörü’nün eğitim, sertifika programları ve tecrübe şartlarını tamamlaması ile aldıkları bir ünvandır. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ve ardından DHMİ tarafından yapılan kuruma özgü sınavlarla hava trafik kontrolörü alımı yapılmaktadır. Hava trafik konrtolörü nedir, ne iş yapar genellikle tam olarak bilinmemektedir.
DHMİ hava trafik kontrolörü maaşları sabit değildir. Çalıştıkları havalimanındaki uçuş yoğunluğuna göre ek ödemeler değişmektedir. Temel DHMİ hava trafik kontrolörü maaşları 2021 için 7.500 olup Eurocontrol tazminatı 2021 eklendiğinde 4.500 TL ve diğer yan ödemelerle birlikte 14-15 bin TL’nin seviyesine erişmektedir.
DHMİ stajyer hava trafik kontrolörü maaşları ve DHMİ asistan hava trafik kontrolörü maaşları 2021 yılı itibariyle 6 bin TL çıplak maaş almakta olup Eurocontrol tazminatı 2021 yılı için 3.500 TL seviyesinde ödenmektedir. DHMİ stajyer hava trafik kontrolörü maaşları 2021 yılı için ortalama 11-12 bin TL seviyesindedir. DHMİ asistan hava trafik kontrolörü maaşları da aynı seviyelerdedir.
DHMİ Aim Memuru Maaşları 2021
Aim, havacılık bilgi yönetimi (Aviation Information Management) kavramının kısaltması olup aim memuru havacılık ile ilgili olarak raporlama yapmak ile görevlidir. DHMİ aim memurunun görevleri, uçuş öncesi hazırlık bilgilerini raporlamak, dönemsel uçuş bilgilerini raporlamak ve güncel gelişmeleri takip etmek gibi görevleri mevcuttur.
DHMİ aim memuru maaşları ek ödemesiz maaşları 6.000 olup aim memuruna ödenen eurocontrol tazminatı 2 bin TL seviyesindedir. Diğer tazminatlarla birlikte 10 bin TL DHMİ aim memuru maaşları 2021 ortalama 10.500 TL seviyesindedir. Hava trafik kontrolörlerinin ardından DHMİ memurları arasında en yüksek maaş alan kadro aim kadrosudur.
DHMİ ARFF maaşları 2021
DHMİ hava trafiğinin kontrolü hizmetinin yanı sıra yer hizmetlerinden de sorumludur. Bu yer hizmetlerinden en önemlisi uçuş alanlarında yer alan pistlerin bakım, onarım ve güvenliğinden sorumlu olmalarıdır. ARFF açılımı Aircraft Rescue and Firefighting olup hava araçlarını söndürme ve kurtarma olarak tercüme edilmektedir. KPSS merkezi atama ile mülakatsız atanmaktadır.
Havacılık riskli bir iş olup bu riskleri engelleyebilmek için oldukça kalabalık ve iyi eğitimli bir ekibe ihtiyaç duyulmaktadır. DHMİ ARFF memuru maaşları 2021 yılı itibariyle ortalama 8.250 TL maaş almaktadır. Havalimanı yoğunluğuna göre ARFF maaşları değişmemektedir.
DHMİ Apron Memuru Maaşları 2021
Yalnızca KPSS merkezi yeleştirme ile atanmak için yeterli puanı alan B sınıfı sürücü ehliyeti sahibi kişiler DHMİ apron memuru kadrosuna atanabilmektedir. Apron memuru yalnızca pistte görevli aracı kullanma yükümlülüğü bulunan memura verilen isimdir. Oldukça standart ve kolay bir pozisyondur.
DHMİ apron memuru maaşları 2021 yılı için 4.500 ile 5.250 TL arasında kademe ve dereceye göre değişmektedir. Talep edildiği takdirde apron memuru olarak çalışmak yerine masabaşına geçilmesi imkanı da sunulabilmektedir.
DHMİ Mühendis Maaşları 2021
DHMİ, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, elektronik mühendisi gibi bölümlerden personel alımı yapmaktadır. Tüm mühendislik kadroları için yalnızca çift yıllarda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeniz ve iyi bir puan almanız yeterlidir. Mühendisler için KPSS kolay bir sınav olup atama puanları yüksek kapatmaktadır.
DHMİ mühendis maaşları 2021 itibariyle, ek ödeme ve Avrupa Birliği tarafından ödenen Eurocontrol ödemelerinden mahrum olduğu için 7.000 TL seviyesindedir. Kademe ve derece arttığı takdirde maaşlar 8.500 seviyesine kadar çıkabilmektedir.
DHMİ Avukat Maaşları 2021
DHMİ avukatları, AIM memuru veya hava trafik kontrolörü gibi ek ödemeler alamamaktadır. DHMİ avukat ücretleri maaş ve vekalet ücretinden oluşmaktadır. Vekalet ücreti 2021 yılı için en fazla 30 bin TL üst sınırından ödenmektedir. DHMİ avukat çıplak maaşı ise 5.500 TL düzeyindedir. Toplam DHMİ avukat maaşları 2021 için 8 bin TL seviyesindedir. Ek ödeme olarak yabancı dil tazminatı ve benzeri ödemelerden faydalanma hakkı mevcuttur
DHMİ Tekniker Maaşları 2021
DHMİ bünyesinde oldukça fazla tekniker ve teknisyen çalışmaktadır. Ancak tekniker ve benzeri kadrolar Eurocontrol tazminatı alamamaktadır. Euro üzerinden ve yurtdışı kaynaklı olarak gelen bu ödeme kalemi olmayınca DHMİ memur maaşları diğer kurumlardan farklılaşmamaktadır.
Yeni göreve başlayan DHMİ tekniker maaşları 2021 için 5.150 TL seviyesinde olup harici ek ödemeler mevcuttur. Çalışmaları karşılığında 700 TL civarında her ay ek ödeme almakta olup ortalama maaşları 6-7 bin TL civarında kademe ve dereceye göre değişmektedir.
DHMİ memurlarına lojman imkanı sunmamakla birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir’de çalışanlar servis imkanına sahiptir. Aynı zamanda dil seviyesine göre yabancı dil tazminatı verilmektem olup en fazla aylık 250 TL seviyesindedir. Eş ve çocuk yardımı diğer kamu kurumları ile birebir aynı seviyelerdedir.
DHMİ memur maaşları genel itibariyle bu şekilde olup DHMİ memur alımı ilanı verdiğinde ilgili kategoride ve DHMİ resmi sitesinde yayınlanmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 23:19
bilgiler eksik, en düşük memur maaşı dhmi de 8500 dür