RTÜK Uzman Yardımcısı ve Uzman Maaşları 2020
Radyo ve Televizyon Kurumu 1994 yılında kurulmuş olup radyo, televizyon ve dijital platform yayınlarının lisanslanmasından denetlenmesi ve düzenlemesinden sorumlu üst kuruldur. Yetkileri ve faaliyet alanı itibariyle spesifik bir alanda geniş yetkilere sahiptir. Aynı zamanda kuruluşu anayasada düzenlemesi nedeniyle anayasal güvenceye sahip tek üst kuruldur. Uzman ve uzman yardımcısı olarak istihdam ettiği personeline radyo ve televizyon üst kurul uzman yardımcısı ve radyo ve televizyon üst kurul uzmanı unvanı verilmektedir.
RTÜK 2954 sayılı Radyo ve Televizyon Kanunu uygulamakla yükümlü olup bu amaçla, denetim yapma, bilgi belge talep etme ve benzeri yetkilere sahiptir. Toplam üç temel vazifesi bulunmakta olup bunlar yeni televizyon, radyo ve internet yayıncılarına lisans verilmesi, mevcut yayınlarının denetlenmesi ve yeni yayın standartları getirilmesidir. Bu vazifeler, uzmanlar tarafından hazırlanan raporlar yardımıyla görmektedir.
Radyo ve televizyon mevzuat ve içtihatları oldukça karmaşık olup muhatapları anlamakta ve sorumluluklarını yerine getirebilmekte zorlanmaktadır. Yayıncı kuruluşlar mevzuata uyum kapsamında RTÜK üst kurul uzmanları arasından çalışan transfer etmeyi istemekte olup özel sektöre geçme olanağı mevcuttur.
RTÜK Uzman Yardımcısı Maaşları 2020.
İletişim fakültesi, iktisadi idari bilimler fakültesi (İİBF), hukuk fakültesi ve bilgisayar mühendisliği mezunları RTÜK uzman yardımcılığı sınavına girebilmektedir. Adaylar KPSS puanı ile başvuru yapmakta olup başvuru şartları arasında D seviye yabancı dil bilme zorunluğu mevcuttur. Geçerliliği olan sınavlar Yabancı Dil Sınavı (YDS), IELTS ve TOEFL olarak belirlenmiştir.
Uzman yardımcısı olarak 3 yıllık çalışma süresince uzman veya uzmanların refakatinde çalışılmakta olup tek başına imza yetkisi mevcut değildir. Üç yılın sonunda uzmanlık tezi kabul edildiği takdirde C seviye yabancı dil bilen uzman yardımcıları, RTÜK üst kurul uzmanı olarak atanmaktadır.
Ocak zammı sonrası RTÜK uzman yardımcısı maaşları 2020 yılı için 6.000 TL olmuştur. Kamudaki tüm merkez uzman yardımcıları ile aynı maaşı almakta olup ek ödeme almaları mümkün değildir. Yalnızca asgari geçim indirimi, yabancı dil tazminatı, eş ve çocuk yardımı ödemeleri yapılamkta olup toplam en fazla 450 TL seviyesine çıkabilmektedir.
RTÜK Uzman Maaşları 2020
Uzman yardımcılığı süresini doldurup uzmanlığa atananlara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında bir kademe verilir. Kademe artışıyla birlikte daha evvelden memuriyeti yoksa 6/3 derece ve kademe olarak görev yapacaktır. RTÜK uzman maaşları 2020 yılı için 7.200 TL seviyesinde olup en üst derece ve kademeye ulaştıklarında 9.250 TL almaktadırlar.
RTÜK İstanbul’a Taşınacak mı?
Son bir kaç yıl içinde BDDK ve SPK başta olmak üzere bir çok kurum İstanbul’a taşınmıştır. Bu durum haliyle RTÜK taşınacak mı sorusunu da beraberinde getirmiştir. Ancak bilinen bu yönde bir çalışma olmayıp RTÜK merkezi Ankara’da olup İstanbul ofisi mevcuttur. Çalışanların büyük çoğunluğu Ankara’da çalışmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 23:56