İstatistikçi Maaşları 2020 Ne Kadar?

İstatistikçi Nedir?İstatistikçinin Görevleri Nelerdir?İstatistikçi Maaşları 2020 Ne Kadar?Özelde İstatistikçi Maaşları Ne Kadar 2020?Devlette İstatistikçi Maaşları Ne Kadar 2020?

İstatistikçi Maaşları 2020 Ne Kadar?

Son zamanlarda popüler mesleklerden biri olan İstatistik uzmanları yani İstatistikçiler teknolojinin son zamanlarda hızlı gelişimi ile beraber verinin değerinin artmasıyla çok önemli bir alan haline gelmiştir. Bundan dolayıdır istatistik mesleğini yapanların istihdam imkanı, çalışma şartları, almış oldukları maaşlar birçok insan tarafından oldukça merak edilmektedir. Biz sizlere 2020 senesinde İstatistik Maaşları Ne Kadar oldu? Özelde ve devlette istatistikçiler ne kadar almaktadır? İstatistikçi nasıl olunur istatistikçi nedir gibi soruların cevaplarını hazırladık.

İstatistikçi Nedir?

Günümüzde istatistikçi olmanız için üniversitelerin istatistik bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Veya meslek yüksekokullarından DGS ile istatistik bölümüne geçip mezun olabilirsiniz. İsterseniz de açık öğretim fakültesinde bölümü okuyarak mezun olabilirsiniz.

İstatistik mezunu bireyler belirli olay ve olgulara ilişkin verileri toplayarak analiz yapan şahıslardır. İstatistikçi toplanan verilerin sayısal olarak ifade edilmesini sağlamaktadır. İstihdam ederken ki iş gereçleri olarak bilgisayar, hesap makinesi ve cetveller gibi araç gereçler kullanmaktadırlar. Kişiler büro tarzı ortamlarda işlerini yaparlar.

İstatistikçinin Görevleri Nelerdir?

Çalışma ortamı oldukça geniştir. Veri barındıran her ortam istatistikçilerin işyeri olabilmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı, Türk Standartları Enstitüsü, Devle İstatistik Enstitüsü gibi kurumlarda epey ihtiyaç fazladır. Bunlar haricinde hastane, banka gibi kurumlarda da mutlaka istihdam vardır. İstatistikçiler dağınık haldeki verileri analiz ederek manalandırır ve kullanıma hazır duruma getirir.

Kamuda veya özelde iş imkanı vardır. Kamu görevlisi olursa memur maaşı olarak çalışma fırsatı yakalanır. Özelde ise ücretler farklıdır. Düşük ücretlerde çalışanlar da vardır yüksek ücretle çalışanlar da. Kişinin eğitim durumu ve mesleki yeterliliği maaşını etkiler. Kıdem arttıkça da maaşlar artmaktadır.

İstatistikçi Maaşları 2020 Ne Kadar?

İstatistikçi mesleğiyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de alınan maaştır. Memur olmak isteyen, özelde çalışmak isteyen bu mesleği farklı alanlarda istihdam etmek isteyen bireyler aylık alınan maaş hakkında araştırma yapmaktadırlar. Devlet alınan maaş ile özelde alınan maaş arasında önemli farklar olabilmektedir. Ödenen maaşlar konusunda da ücretleri etkileyen farklı pek çok unsur da bulunmaktadır. Hepsinibilio ailesi olarak Özelde ve Devlette İstatistikçi Maaşları 2020 Ne Kadar? Yazımızda sizler için hazırladık.

Özelde İstatistikçi Maaşları Ne Kadar 2020?

Her meslekte olduğu gibi istatistik mesleğinde de özel sektörde başlangıç seviyesinde alınan maaş miktarları oldukça düşük olmaktadır. Diğer alanlardaki gibi istatistikçiler de mesleğe ilk adım attıklarında genel anlamda asgari ücret ya da biraz daha fazla miktarda maaş almaktadırlar. Özellikle bilgisayar, yapay zeka, yazılım, yabancı dil gibi konularda kendini geliştiren kişilere daha fazla miktarda maaşlar ödenmektedir. Bundan dolayı özel sektörde İstatistikçi maaşları ortalama 2500 TL ile 8000 TL arasında değişmektedir. Tabi bunlar ortalama fiyattır. Daha yüksek miktarda çalışan istatistikçiler de vardır.

Devlette İstatistikçi Maaşları Ne Kadar 2020?

İstatistikçiler için kamuda teknik hizmetler sınıfı içerisinde istihdam eden personeller özlük haklarının yükseltilmesini talep etmektedirler. Ek 3600 göstergeden faydalanmak isteyen istatistikçiler bu sayede emeklilik haklarının da iyileşmesini isterler. Memuriyete girişte 8/1 derecesinde olan personeller ek tazminat, ek ödeneklerden yararlanabilirler. Bunun dışında mahalli idarelerde istihdam eden sosyal denge tazminatı ve ikramiye gibi ücretlerden de yararlanabilir. Ayrıca aile-çocuk durumu, asgari geçim indirimi, sigorta ve BES kesintisi, eğitim ve yabancı dil durumu gibi faktörlere bağlı olarak aylık maaşlar değişmektedir.

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan istihdam 5000 TL civarında maaş almaktadır.

5 yıl deneyimli ve 6/3 derecesindeki istatistikçinin almış olduğu aylık maaş 5100 TL civarındadır.

4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli çalışana 5350 TL civarında maaş ödenmektedir.

2/1 derecesinde 15 yıl deneyimli çalışana 5600 TL civarında maaş ödemesi yapılmaktadır.

1/3 derecesindeki 20 yıl deneyimli personele 5750 TL civarında maaş ödemesi yapılmaktadır.

1/4 derecesindeki 25 yıl deneyimli çalışana 6000 TL ye yakın maaş ödemesi yapılmaktadır.

Bilgisayar Mühendisi Maaşları 2020 buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 17:21

Mert Ardıç

24 yaşında, Psikolog, araştırmacı, okur, yazar.


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER