DGS hukuk Taban Puanları 2020
Dikey Geçiş Sınavı, önlisans mezunu olanların tekrar Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmeden ilgili 4 yıllık yani lisans bölümüne tamamlamasını sağlayan bir sınavdır. YKS’den farkı Temel Yeterlilik Testine (TYT) benzer biçimde Türkçe Matematik soruları mevcutken Alan Yeterlilik Testine (AYT) benzer biçimde matematik ve edebiyat soruları olmamasıdır. Yani Alan bölümü ile uğraşmadan yalnızca Türkçe ve Matematik çözerek DGS kazanılabilmetkedir. Son dönemde tekrar YKS hazırlığı ile uğraşmak istemeyen adaylar adalet bölümü önlisans okuyup kendilerine ayrılan kontenjandan hukuk fakültesi kazanabilmektedir.
DGS Hukuk fakültesi taban puanları 2020 tablosu incelendiğinde puanların gayet alınabilir olduğu görülmektedir. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen, toplam dgs hukuk kontenjanı 2020 yılında 692 kişidir. Toplam hukuk fakültesi kontenjanı açısından baktığınızda az gibi görünse de YKS’den kazanmaktansa DGS’den hukuk kazanmak çok daha kolaydır.
Serbest avukat ne kadar kazanır buradan öğrenebilirsiniz.
DGS’den Hukuk Fakültesi Kazanmak İçin Kaç Net Yapmak Gerekir 2020?
Öncelikle adalet yüksek okulu ortalamanıza göre önlisans başarı puanı hesaplanmakta ve DGS puanınıza eklenmektedir. Önlisans başarı puanı en düşük 40 en yüksek 80 puan olarak hesaplanmaktadır. Bu durumda DGS hukuk taban puanları incelendiğinde görüleceği üzere 240 ve üstü puan alan adayların hukuk fakültesine yerleşme şansı mevcuttur. Biz önlisans puanınız olmadan ham DGS puanı almak için gereken net üzerinden hepsalama yapacağız. Buradan hareketle DGS’den kaç net yapmanız gerektiğini tahmin edebilir ve buna göre bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz.
DGS’den 235 eşit ağırlık puanı almak için 72 civarında net yapmanız gerekemektedir
DGS’den 240 eşit ağırlık puanı almak için 75 net yapmanız gerekemektedir.
DGS’den 250 eşit ağırlık puanı almak için 80 net yapmanız gerekemektedir.
DGS eşit ağırlıktan 255 puan almak için 86 net yapmanız gerekmeketedir.
DGS eşit ağırlıktan 260 puan almak için 90 net yapmanız gerekmeketedir.
DGS’den 270 eşit ağırlık puanı almak için 97 civarında net yapmanız gerekemektedir.
DGS’den 275 eşit ağırlık puanı almak için 102 civarında net yapmanız gerekemektedir.
DGS’den 280 eşit ağırlık puanı almak için 106 civarında net yapmanız gerekemektedir.
DGS’den 285 eşit ağırlık puanı almak için 110 net yapmanız gerekemektedir.
DGS’den 290 eşit ağırlık puanı almak için 115 net yapmanız gerekemektedir.
Hakim ve savcıların 2020 maaşını buradan öğrenebilirsiniz.
Hukuk kazanmak için yapmanız gereken net sayılarından görüleceği üzere DGS’den hukuk kazanmak zor değildir. 120 soru sorulan DGS’de yalnızca sorulan yarısını yapan aday dahi ortalama bir önlisans başarı puanı ile bir hukuk fakültesi kazanabilmektedir. Süres açısından da herhangi bir sıkıntı mevcut olmayıp 120 soru için 150 dakika gibi bir süre verilmektedir.
En düşük DGS puanıyla yerleşilen okul Erzincan Üniversitesi Hukuk olup 301,6 puan almak yeterli gelmiştir. DGS hukuk taban puanları 2020 yılı güncel listesi incelendiğinde en yüksek puanlı okul ise Galatasaray olmuştur. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi yalnızca 1 öğrenci kabul etmiş ve 338,5 puanla kapatmıştır.